Kontakti

Lokacija

MARTULJŠKI SLAPOVI

Še en prečudovit izlet v objemu gora, ki se ga zagotovo splača uvrstiti na seznam kadar obiščete Kranjsko Goro, je doživetje Martuljških slapov. Prvi slap je dostopen preko nezahtevne steze, medtem ko drugi slap vključuje nekaj plezanja. Še posebej spektakularen je zgornji Martuljkov slap, ki se spušča v treh stopnjah prek 110 m navpične stene. Na poti med obema slapovoma je postavljena tudi planšarija 'Pri ingotu' z očarljivim ambientom in ponudbo domače hrane.

BINIS BLOG MARTULJSKI SLAPOVI JACOBS RESORT 3 Kranjska gora

OPIS IZLETA

Naša dogodivščina se začne v Gozdu Martuljek, kjer parkiramo na enem izmed parkiriščev v bližini mostu čez reko Savo. Pot se sicer prične tik ob hotelu Triangel, kjer prvi del poti še hodimo po asfaltirani kolesarski stezi, dokler ne zavijemo na označeno gozdno pot. Od tu naprej na razcepih zgolj sledimo oznakam za ‘Martuljške slapove’ oz. ‘Brunarico Pri Ingotu’. Do slapov sicer vodita dve poti – prva po soteski in druga po kolovozu. Najbolj se splača opraviti krožno pot, torej po soteski navzgor in po kolovozu navzdol. Tukaj velja podati še nekaj opozoril. Pot skozi sotesko je rada zaprta, saj probleme povzročajo kamni in skale, ki letijo na stezo. V primeru razmočene poti, je treba biti še posebej pozoren, saj drsi. Zadnji del poti proti drugemu Martuljškemu slapu velja za zelo zahtevno, saj določene dele preplezamo s pomočjo jeklenic in klinov.

BINIS BLOG MARTULJSKI SLAPOVI JACOBS RESORT 2 Kranjska gora
BINIS BLOG MARTULJSKI SLAPOVI JACOBS RESORT 1 Kranjska gora
BINIS BLOG MARTULJSKI SLAPOVI JACOBS RESORT 4 Kranjska gora

POVZETEK

V slabih dveh urah tako dosežemo oba slapa in naredimo približno 470 višinskih metrov. Večji del poti velja za nezahtevno, razen zadnji del, ki vodi do drugega Martuljškega slapu. Pri poti skozi sotesko je treba biti previden zaradi padajočega kamenja. Priporočamo, da se ustavite tudi v planšariji 'Pri ingotu'.

In bodite varni. Z vami delim svoje nasvete in ideje o tem, kaj videti in doživeti, vendar mora za svojo varnost poskrbeti vsak posameznik sam. Zato za morebitne poškodbe in nesreče ne prevzemam odgovornosti. Vsak sam ve, koliko zmore.

Do naslednjič, Bini v zadregi

Morda vam bo všeč tudi ...

Vošca

Vošca

Gora Vošca - še en skriti biserV večini dolin, razen mraza, še ni pravega občutka zime....

Laghi di Fusine

Laghi di Fusine

Kolesarjenje od Kranjske Gore do Laghi di Fusine ali Belopeških jezer Več ponudnikov v Kranjski Gori izposoja...

Vošca

Vošca

Gora Vošca - še en skriti biserV večini dolin, razen mraza, še ni pravega občutka zime....

0 komentarjev

Kontakti

Lokacija

meni