Kontakti

Lokacija

Laghi di Fusine

S kolesom iz Kranjske Gore do Belopeških jezer 

V Kranjski Gori obstaja kar nekaj ponudnikov, ki izposojajo treking, gorska ali električna kolesa. S partnerjem sva se tokrat odločila, da si jih izposodiva kar v Sporti Baru JB Center, ki se nahaja neposredno ob smučarski progi Dolenčev rut, velikem parkirišču in kolesarski stezi, ki povezuje Kranjsko Goro s Podkorenom, Ratečami in Italijo ter na drugi strani z Gozdom Martuljkom, Mojstrano in Jesenicam.

Cene izposoje seveda variirajo glede na izbiro kolesa, sezone in časa, ki ga želite preživeti na kolesu. Ker sama raje obiram vrhove ter se potepam po neoznačenih poteh in tako nisem preveč navdušena kolesarka, sva si izposodila kar električna kolesa in jo po res dobro urejeni kolesarski poti mahnila proti Italiji.

IMG 8789 Kranjska gora
IMG 8794 Kranjska gora

Belopeški jezeri, po italijansko Laghi di Fusine, se nahajat na res čudovitem koncu - pod ostenjem Mangarta, Ponc in Vevnice. Sta izhodišče za marsikatero turo v visokogorje. Tudi sama sem se že podala do koče Rifugio Zacchi in naprej na Visoko Ponco po ferati, nazaj do izhodišča pa sem se spustila po normalni poti čez Srednjo Ponco. Do koče Rifugio Zacchi sicer lahko pridete tudi s kolesom, a se midva tokrat za to možnost nisva odločila. Raje sva uživala pri spodnjem ter zgornjem jezeru, opazovala mogočne stene in prikupne račke. Vreme je bilo krasno, razgledi pa prečudoviti, čeprav so napovedovali nevihte in meglice.

IMG 8911 1 Kranjska gora

Nato sva se s kolesom odpravila še po gozdni poti do Aclete in se od tam začela vračati nazaj proti Sloveniji in Kranjski Gori. Naredila sva dobrih 30 kilometrov, do Belopeških jezer pa sicer narediš dobrih 10 kilometrov. Kolesarski izleti se seveda lahko še podaljšajo ali nadgradijo - možnosti je namreč res veliko. Lahko se zapeljete naprej do Trbiža, v dolino Tamarja ali pa vse do Jesenic. Številni se radi s kolesom podajo tudi na prelaz Vršič, ali pa mimo slapa Peričnik do Aljaževega doma v dolino Vrat. Kolesarska pot je speljana tudi na vrh Tromeje oziroma Peči.

IMG 8892 Kranjska gora
IMG 8840 Kranjska gora

Z električnim kolesom se takšni podvigi še lažje opravijo, čeprav boste ob tem še vedno pokurili kar nekaj kalorij in malce natrenirali svoje mišice.

Pa varno vožnjo! Z vami delim svoje izlete, ideje, kaj si ogledati in doživeti, toda za varnost mora poskrbeti vsak sam. Za morebitne nastale poškodbe in nesreče zato ne sprejemam odgovornosti. Vsak sam ve, koliko zmore.

Do naslednjič, Bini v zadregi

Morda vam bo všeč tudi ...

MARTULJŠKI SLAPOVI

MARTULJŠKI SLAPOVI

Še en čudovit izlet v objemu gora je doživetje slapov Martuljek. Prvi slap...

Vošca

Vošca

Gora Vošca - še en skriti biserV večini dolin, razen mraza, še ni pravega občutka zime....

MARTULJŠKI SLAPOVI

MARTULJŠKI SLAPOVI

Še en čudovit izlet v objemu gora je doživetje slapov Martuljek. Prvi slap...

Vošca

Vošca

Gora Vošca - še en skriti biserV večini dolin, razen mraza, še ni pravega občutka zime....

0 komentarjev

Pošljite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kontakti

Lokacija

meni