Kontakti

Lokacija

Kje jesti v Kranjski Gori

Kje jesti v Kranjski Gori - nekaj boljših restavracij

Po aktivnem smučanju po kranjskogorskih klancih, po lahkotnem sprehajanju naokoli v spomladanskem času, po poletni osvežitvi v jezeru Jasna ali po iskanju rumenih macesnov nekje visoko jeseni, je zagotovo čas za dobro kosilo in razvajanje brbončic s slastnimi jedmi.

V Kranjski Gori in njeni okolici so odprte številne restavracije, pizzerije, brunarice in koče z domačo, tradicionalno, lokalno, splošno ali svojevrstno ponudbo.

Te restavracije običajno obiščemo tudi mi, ko spimo v Jacobs Resortu. To so torej naša priporočila, ki pa niso razvrščena po posebnem vrstnem redu.

Hotel Vitranc, se nahaja v Podkorenu. V sklopu hotela je odprta tudi restavracija, kjer pripravljajo jedi s poudarkom na mesu. Zadnje čase slovijo predvsem po tradicionalni srbski hrani, pripravljajo namreč čevapčiče, oštipance, pleskavice, … Na njihovem meniju pa se najdejo tudi druge jedi, izvrsten je recimo biftek v poprovi omaki.

Njihova spletna stran: https://hotel-vitranc.si/restavracija/

Lačni Kekec se nahaja ob vznožju smučišča Kranjska Gora, pod sedežnico Kekec. Znani so po domači hrani (lokalni mlečni izdelki, domače sušene mesnine, slovenska vina in piva,…), predvsem pa po odličnih jedeh izpod peke in žara (čevapčiči, ražnji, teletina izpod peke, …).

Njihova spletna stran: https://www.lacni-kekec.si/

Brunarica Kosobrin se nahaja na pol poti med Kranjsko Goro in Podkorenom, pod vznožjem smučarske proge Brsnina – Kranjska Gora. Na njihovem meniju so številne domače jedi: jota, ričet, golaž, ajdovi žganci, narezki iz domačih sestavin, ... Ob lepem vremenu pa se za vikend na krožniku lahko znajde tudi počasi pečeno meso izvrstnega okusa iz smokerja, sezonsko pa moje najljubše kislo mleko.

 Njihova spletna stran: https://kosobrin.eu/sl/ponudba-domacih-jedi

Restavracija La Stella se nahaja na začetku Kranjske Gore, neposredno ob glavni cesti. Restavracija nudi bogato ponudbo hrane in pijače. Najde se vse od klasičnih do mehiško obarvanih jedi. Znani pa so predvsem po raznovrstnih ploščah.

 

Pizzeria Pino Hotel Kotnik se nahaja v centru Kranjske Gore. Njihove pizze so pripravljene v krušni peči, zato so še posebej okusne. Poleg pizzerije pa se nahaja tudi restavracija, kjer pripravljajo tradicionalne, domače in mediteranske jedi.

Njihova spletna stran: https://www.hotel-kotnik.si/sl/pizzeria

Restavracija Šurc se nahaja v Ratečah. Gostom ponuja bogat izbor domačih klasičnih jedi, pa tudi biftka, odličnega ocvrtega piščanca po maminem receptu in morske jedi. Po našem mnenju pa smo tu jedli tudi enega izmed najboljših domačih jabolčnih zavitkov.

Njihova spletna stran: https://www.gostilna-surc.si/

Restavracija Žerjav se prav tako nahaja v Ratečah. Njihova najbolj priljubljena jed, ki jo tudi mi vedno znova radi naročimo, je domač ocvrt piščanec. Dobi pa se tudi številne druge domače jedi, ribe, jedi iz žara, testenine in celo kulinarično posebnost - rateške krape. Ta jed je značilna prav za območje Rateč.

Njihova spletna stran: https://gostilna-zerjav.com//

Mihov dom na Vršiču je bil v letih 2020 in 2022 razglašen za naj planinsko kočo. Znani so po tradicionalni domači hrani. Pri njih se najdejo številne jedi na žlico (juhe, obare, pasulj, bograč, jota, ričet, …), pečenice, kranjske klobase, žganci, štruklji, domači zavitki, pa tudi ajdovi krapi.

Do naslednjič, Bini v zadregi

Morda vam bo všeč tudi ...

Vas Podkoren

Vas Podkoren

O vasi PodkorenV majhni in mirni vasi Podkoren z znamenito stoletno lipo se nahaja...

Vas Podkoren

Vas Podkoren

O vasi PodkorenV majhni in mirni vasi Podkoren z znamenito stoletno lipo se nahaja...

0 komentarjev

Pošljite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kontakti

Lokacija

meni