Kontakti

Lokacija

Na Golico med narcise

Golica

Ta neverjeten izlet je meni osebno najlepše spomladansko doživetje v slovenskih gorah, ko na pobočjih Golice zacveti na tisoče in tisoče narcis. Cvetenje se najprej začne na Planini pod Golico in v Javorniškem Rovtu, nato pa se travnata pobočja v cvetje odenejo vse višje in višje. Odvisno od vremena in količine snega, ki mora skopneti, narcise cvetijo nekje od začetka maja pa do konca junija. Lani sem jih na vrhu Golice ujela še 20. junija, letos so zacvetele veliko prej.

Do Jesenic iz Jacobs Resorta v Podkorenu je približno 30 minut vožnje z avtomobilom, nato pa se morate zapeljati še nekoliko višje do izhodišča na Planini pod Golico, kjer ustrezno parkirate zgolj na označenem parkirišču. To mimogrede pomeni še nekje 20 minut vožnje iz Jesenic do izhodišča. Toda pazite, v času cvetenja narcis in množičnega obiska ljudi, je ob koncih tedna cesta do Javorniškega Rovta in Planine pod Golico zaprta. V tem primeru morate avto pustiti na Jesenicah in se naprej odpraviti z brezplačnim avtobusnim prevozom.

Na Golico vodijo številne lahke oziroma delno zahtevne označene in neoznačene poti. Najbolj se vam splača podati na krožno pot, saj je dolgočasno gor in dol hoditi po istih stezah. Jaz sem se letos proti vrhu skupaj z mami odpravila po zimski poti mimo koče in nazaj do izhodišča po grebenski poti čez sedlo Suha. Prav na tej grebenski poti pa sem občudovala največje število cvetočih narcis in uživala v izjemnih razgledih vse naokoli. Obisk Golice je primeren tudi za malce starejše otroke in kužke, samo nekaj kondicije morajo imeti.

Jacobs Resort Golica 4 Kranjska gora
Jacobs Resort Golica 6 Kranjska gora

Na tem mestu bi še poudarila, da spoštujte gorsko cvetje, da bodo tudi prihodnji rodovi lahko uživali v norih razgledih na cvetoče narcise.

Pa varen korak, v gore se gre z glavo in še tako lahke poti ne smemo podcenjevati. Z vami delim svoje izlete, ideje, kaj si ogledati in doživeti, toda za varnost mora poskrbeti vsak sam. Za morebitne nastale poškodbe in nesreče zato ne sprejemam odgovornosti. Vsak sam ve, koliko zmore.

Do naslednjič, Bini v zadregi

Morda vam bo všeč tudi ...

MARTULJŠKI SLAPOVI

MARTULJŠKI SLAPOVI

Še en čudovit izlet v objemu gora je doživetje slapov Martuljek. Prvi slap...

Vošca

Vošca

Gora Vošca - še en skriti biserV večini dolin, razen mraza, še ni pravega občutka zime....

MARTULJŠKI SLAPOVI

MARTULJŠKI SLAPOVI

Še en čudovit izlet v objemu gora je doživetje slapov Martuljek. Prvi slap...

Vošca

Vošca

Gora Vošca - še en skriti biserV večini dolin, razen mraza, še ni pravega občutka zime....

0 komentarjev

Pošljite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kontakti

Lokacija

meni